Categorieën
Geen categorie

KERSTMARKT 2016

Afgelopen zaterdag 10 december hielden we alweer voor de zesde keer een Kerstmarkt in en bij Sjaerdemastate. De hele stad en omgeving zag weer groen van de posters en dat heeft ook nu weer een goede uitwerking gehad. We hadden namelijk aan belangstelling absoluut niet te klagen.

In twee dagen tijd was de zaal, de hal onder er boven met een handjevol vrijwilligers geheel in kerstsfeer omgetoverd.

Onmisbaar zijn deze mensen. Reuze bedankt voor jullie inzet.

Het ‘grote licht’ buiten is de hele dag niet aangeweest. Maar aan de andere kant kwam dat de sfeer binnen juist ten goede. En de regen viel gelukkig erg mee. Af en toe wat druilerig, maar dat had veel erger gekund.

De 35 standshouders hadden weer alles uit de kast gehaald. Wat een verscheidenheid en wat prachtig uitgestald. De een nog mooier dan de ander. Er was eigenlijk geen nee te koop, zodat iedereen ruimschoots aan z’n trekken kon komen. Bijna alle verkopers waren tevreden over de verkoop. Om maar een te citeren: ‘Ik heb een goeie markt gedraaid, maar bovenal, wat was het gezellig!!!!! ’

Ook het horecahoekje werd uitstekend bezocht. Binnen was koffie, thee, chocolademelk en overheerlijke snert te koop. Buiten kon men zich tegoed doen aan oliebollen en warme vis. Al met al kunnen we weer terugzien op een zeer geslaagde dag. Ook voor volgend jaar staat de kerstmarkt natuurlijk weer op het programma.

Voor nog meer foto’s verwijzen wij u naar Franekeractueel en de Franeker Courant.

De Kerstman was zondagmiddag graag bereid de trekking van de verloting op zich te nemen. Het fraaie kerststukje gaat dit jaar naar Femke Buwalda uit de Hottingastraat en Lammy Posthumus (oud buurtbewoonster) van de Tjotter is de winnares van de waardebon, die was te winnen met de zoektocht naar letters bij de stands.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laat een reactie achter