Categorieën
Geen categorie

KERSTMARKT 2018

Afgelopen zaterdag 8 december hielden we alweer voor de achtste keer een Kerstmarkt in en bij Sjaerdemastate. Voorafgaand waren de bekende groene flyers weer luid en duidelijk zichtbaar bij diverse winkeliers of markante plekken in de stad.

Maar ook de kranten en andere media hebben hun uitwerking niet gemist, want steeds meer mensen weten zo langzamerhand de weg naar Sjaerdemastate vinden.

In een paar dagen was de zaal, de hal onder er boven met een handjevol vrijwilligers geheel in kerstsfeer omgetoverd. Hulde aan hun tomeloze inzet.

Ondanks de slecht voorspellingen (diverse buitenactiviteiten werden daarom afgeblazen), viel het weer eigenlijk wel mee. 

Ja, het waaide behoorlijk hard en het was af en toe niet helemaal droog, maar op de kerstbomen na zaten wij allemaal lekker onder dak.

De 35 standshouders hadden weer  van alles ‘van stal gehaald’. Wat een verscheidenheid en wat prachtig uitgestald. De een nog mooier dan de ander. Er was eigenlijk geen nee te koop, zodat iedereen ruimschoots aan z’n trekken kon komen. Praktisch alle standhouders waren tevreden over hun verkoopresultaten. 

Ook het horecahoekje werd uitstekend bezocht. Hier kon men zich, naast een gezellig praatje, tegoed doen aan koffie of thee met een ‘dumpke’,  warme chocolademelk of lekkere snert.   

Wie daar niet genoeg aan had kon buiten nog terecht bij de visboer.

Al met al kunnen we weer terugzien op een zeer geslaagde dag. 

Ook voor volgend jaar staat de kerstmarkt weer op het programma. Want eerlijk gezegd zijn we ook niet meer weg te denken toch? En we hebben natuurlijk het voordeel dat we niet afhankelijk zijn van het weer!!!

Voor meer foto’s en een filmpje verwijzen wij u naar Franekeractueel en de Franeker Courant. 

Laat een reactie achter