Categorieën
Geen categorie

OPENING JUBILEUMJAAR

Op 20 januari jl. was het op de kop af 40 jaar geleden dat buurtvereniging “It Stiselplak” werd opgericht. Dit heugelijke feit zal het komende jaar op vijf verschillende data worden gevierd.

Op vrijdagmiddag werd daartoe de aftrap gegeven met het onthullen van de naam van het onderkomen van de buurtvereniging in Sjaerdemastate.

Deze eer viel mevrouw Zeinstra te beurt. Haar man heeft namelijk bij de oprichting de naam “It Stiselplak” bedacht. Deze naam herinnert nog aan de oude stijfselfabriek die heel vroeger in de buurt heeft gestaan langs de Sexbierumervaart, waar nu de Fonteinstraat ligt.

Toen zij het doek had weggetrokken, werd de naam ‘De Stiselpot’ zichtbaar. Deze naam is bedacht door de heer Cees Hofstra. Het moet de opslagplek van stijfsel symboliseren als plakmiddel om de verbondenheid van de buurtbewoners te bevorderen.

Hierna kom het aanwezige publiek naar binnen voor een gezellig samenzijn met hapjes en drankjes. Ook werd toen de uitslag van de bakwedstrijd bekend gemaakt.

Zaterdagmorgen was er voor de kleintjes een voorstelling van Theater Flater. De verdere zaterdag stond in het teken van een Bingo voor jong en oud, met vele mooie geldprijzen.

Ter afsluiting was er op zondagmiddag een matinee, waarbij de mensen hun oude singles en LP’s mee mochten nemen. Het werd een erg gezellige middag, waarbij vele oude herinneringen boven kwamen en er zelfs nog een polonaise door de zaal werd gehouden. Verderop in het boekje ziet u nog een aantal verslagen staan.

Rinus Bouma heeft van de opening een filmpje gemaakt en dat op Franekeractueel gezet. Van hem zijn ook onderstaande foto’s

Al met al een zeer geslaagd weekend, hoewel de belangstelling nog wel wat groter had mogen zijn. Hopelijk komt dat nog op een van de volgende weekenden in mei, juni/juli, oktober en december.

Geef een antwoord